Supermarkt mag gebouwd op KPN-locatie in IJmuiden

 

 

07-02-2018 | Haarlems Dagblad

Lees hier het volledige vonnis van de Raad van State

De gemeente Velsen heeft voldoende aangetoond dat een nieuwe supermarkt op de zogenoemde KPN-locatie aan de Lange Nieuwstraat de IJmuidense winkelbuurt aantrekkelijker maakt.

Dat blijkt uit een definitieve uitspraak van de Raad van State, naar aanleiding van bezwaren van supermarktconcern Deka.Dit concern stelt dat er geen ruimte is voor nog een supermarkt in IJmuiden en zeker niet op de KPN-locatie (plek waar het Kustwachtgebouw stond).

Maar de Raad van State vindt net als de gemeente dat er wel degelijk een kwaliteitsimpuls uitgaat van een grote supermarkt op het braakliggende terrein tussen de Spaarne- en Merwedestraat.

Met de uitspraak heeft het hoogste bestuursrechtcollege in Nederland de weg vrijgemaakt voor de komst van een Vomar-supermarkt op de begane grond van een nieuwbouwcomplex met winkels, kantoren en woningen.

Tegen de bouw van twee woontorens met 57 appartementen en kantoren op de begane grond had Deka sowieso niets.

Maar het toelaten van een supermarkt op de begane grond was volgens het concern in strijd met het provinciale en gemeentelijke beleid.Dat beleid zou geen supermarkten en winkels op eerder aangewezen kantoorlocaties toelaten.

De Raad stelt dat dat alleen geldt voor kantoorlocaties die groter zijn dan een hectare. Op de KPN-locatie is dat slechts 0,4 hectare. Ook voor de rest ziet de Raad geen probleem in het bouwplan.Terug